MOOC sobre violència de gènere

Del 22 de juny al 31 de juliol de 2020

Descarregar Pdf

   

La Universitat de Lleida (UdL) iniciarà el proper dilluns, 22 de juny, una edició extraordinària del curs online massiu en obert (MOOC per les seues sigles en anglès – Massive Online Open Course) Violència de gènere: una mirada multidisciplinària. Ha estat seleccionat entre els de més èxit per la plataforma digital MiríadaX, de Telefónica Educación Digital per repetir-lo abans de l'estiu. A la darrera edició, que va tenir lloc al març, s'hi van inscriure més de 1.500 persones i el van finalitzar 611. La majoria eren de l'Estat espanyol, Mèxic, Colòmbia, Perú i Argentina; tot i que n'hi havia d'altres països com Brasil i Rússia.

 El curs aborda la violència de gènere en l'àmbit de la parella de forma divulgativa, per a públic no especialista. L'objectiu principal és formar alumnat en matèria de gènere, "una tasca cada dia més necessària en qualsevol àmbit de coneixement per millorar la convivència en societat", segons destaquen des del Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promocions de les Dones Dolors Piera de la UdL. Per això, inclou diverses òptiques com la medicina, la comunicació, la psicologia o la pedagogia, incidint en com i per què segueix existint aquesta xacra social i proporcionant coneixements i eines per combatre-la.

El ritme de desenvolupament del curs, estructurat en 5 mòduls, el marca l'alumnat i té una estimació de 25 hores de treball que s’han de completar en un màxim de 5 setmanes. El primer mòdul contextualitza el fenomen de la violència de gènere; el segon, està dedicat a l'àmbit de la parella; el tercer proposa una reflexió sobre el paper de la llengua i dels mitjans de comunicació; el quart tracta el paper dels centres educatius en l'eradicació de la violència de gènere; i el darrer, dona pautes per a la detecció en l'àmbit de la salut.

A la primera edició d'aquest MOOC, que va tenir lloc el març de 2019, es van inscriure 3.203 persones, de les quals van finalitzar la formació 918. Espanya, Mèxic, Argentina, Colòmbia i Perú encapçalaven els països de connexió de l'alumnat. La segona edició, realitzada el novembre de 2019, la van finalitzar 263 alumnes d'un total de 716. La majoria eren de l'Estat espanyol, Mèxic, Colòmbia, Perú i Argentina.

Font: Centre Dolors Piera, UdL

Activitats / Accions

Mostrant del 1 al 5 de 197 recursos