Taula rodona- La invasió russa d'Ucraïna: L'inici d'un nou ordre mundial?

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Saló Víctor Siurana
Inici:

Taula rodona: La invasió russa d’Ucraïna: L'inici d'un nou ordre mundial?, amb Eugeni Bregolat (exambaixador d’Espanya a Xina i Rússia), Antonio Blanc (catedràtic de Dret Internacional Públic a la UdL) i Cesáreo Rodríguez- Aguilera (catedràtic de Ciència Política a la UB). Modera: Daniel Fernández Cañueto (professor de Dret Constitucional a la UdL). Presideix: Jaume Puy i Llorens (rector de la Universitat de Lleida).

Eugeni Bregolat Obiols, va ser director d'estudis al gabinet del President del Govern amb Adolfo Suárez i Leopoldo Calvo-Sotelo. Ambaixador d'Espanya a Rússia entre 1992 i 1996. Director polític al Ministeri d'Afers Exteriors entre 1997 i 1999. Ambaixador d'Espanya a la Xina en tres ocasions: del 1987 al 1991, del 1999 al 2003 i del 2011 al març del 2013. Durant el seu segon període com a ambaixador a la Xina, va resoldre amb èxit l'ocupació de l'edifici de l'ambaixada espanyola a Pequín per part de vint-i-cinc nord-coreans. El Govern el va nomenar el 2004 ambaixador especial del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona. També ha estat ambaixador d'Espanya a Indonèsia, Canadà i Andorra.

Antonio Blanc Altemir, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de Lleida. Titular de la Càtedra Jean Monnet: Law and External Relations of the European Union, així com dire ctor del Centre d’excel·lència Jean Monnet Comissió Europea-UdL i director del Centre de Documentació Europea. És autor de múltiples llibres, dels quals podem destacar: The European Union and the BRICS: Brazil, Russia, India, China and South África (Aranzadi, 2015), El proceso de reforma de las Naciones Unidas: la dimensión institucional y el mantenimiento de la paz y la seguridad internacionales (Tecnos, 2009), Europa oriental: en la encrucijada entre la Unión Europea y la Federación Rusa (UdL, 2008), Conflictos territoriales, interétnicos y nacionales en los estados surgidos de la antigua Unión Sovi ética (Tirant lo Blanch, 2004) y La herencia soviética : la Comunidad de Estados Independientes y los problemas sucesorios (Tecnos, 2004).

Cesáreo Rodríguez-Aguilera de Prat, catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Barcelona. Doctor en Dret i Llicenciat en Historia Contemporània. Es autor de múltiples llibres, dels quals podem destacar: ¿Estados Unidos de Europa? (2019), El déficit democrático europeo. La respuesta de los partidos en las elecciones de 2014 (Los Libros de la Catarata, 2015), Euroescepticismo, eurofobia y eurocriticismo. Los partidos radicales de la derecha y la izquierda ante la Unión Europea (Huygens, 2012), Partidos políticos e integración europea (ICPS, 2008), La teoría bolchevique del estado socialista (Tecnos, 2005) y La crisis del estado socialista: China y la Unión Soviética durante los años ochenta (PPU, 1994).

Agenda