Màster en Simulació Clínica i Seguretat del Pacient

Les competències incloses en aquest màster es poden aplicar en els diferents àmbits de l’atenció sanitària. Pel que fa al sanitàri, millorar la qualitat de l’atenció sanitària disminuint els riscos per a la seguretat del pacient. En l'àmbit de la docència, permet introduir la simulació clínica com a eina pedagògica, tant en el currículum dels graus i màsters de salut com en els programes de formació continuada, i en el de la gestió, identificar i abordar els riscos relacionats amb la seguretat del pacient a cada àmbit d’atenció sanitària.

Descarregar Pdf

La seguretat del pacient és una premissa fonamental en la qualitat de la pràctica clínica. L’OMS va iniciar l’any 2004 l'Aliança Mundial per a la Seguretat del Pacient amb el propòsit de coordinar, difondre i accelerar les millores en aquesta matèria a tot el món.

La simulació és una eina excel·lent per a l'estudi, l'aprenentatge i la millora de les competències clíniques en un entorn segur.

El Màster en Simulació Clínica i Seguretat del Pacient proporcionarà a l'alumne una formació enfocada a una pràctica assistencial de qualitat, emprant la simulació clínica com a eina de bones pràctiques i vinculant els coneixements adquirits amb el sistema de salut, interessat en incrementar la seguretat del pacient dins de l'equip multidisciplinar.

Les competències incloses en aquest màster es poden aplicar en els diferents àmbits de l’atenció sanitària:

 

ASSISTÈNCIA

Millorar la qualitat de l’atenció sanitària disminuint els riscos per a la seguretat del pacient

DOCÈNCIA

Introduir la simulació clínica com a eina pedagògica, tant en el currículum dels graus i màsters de salut com en els programes de formació continuada

GESTIÓ

Identificar i abordar els riscos relacionats amb la seguretat del pacient a cada àmbit d’atenció sanitària

Adequar la dotació de professionals a cada àmbit, atenent a les destreses demostrades mitjançant la simulació

RECERCA

Dissenyar i participar en projectes de recerca sobre simulació clínica i/o seguretat del pacient. Aquest projectes poden estructurar-se en forma de tesis doctorals

 

 

 

Notícies

Mostrant del 1 al 5 de 52 recursos

Activitats / Accions

Mostrant del 1 al 5 de 201 recursos