La UdL prepara un pla d'emergència climàtica i desenvolupament sostenible

Inclourà accions en recerca, docència i sensibilització dissenyades per la comunitat universitària

Download Pdf
plaEmergenciaClimaticaUdL
Primera reunió per a Pla d'emergència climàtica. FOTO: UdL
Després que el passat 25 de juliol el Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) aprovés una declaració sobre l'estat d'emergència climàtica, la UdL ha començat a treballar en el disseny d'un pla per millorar la protecció del medi ambient i conscienciar la ciutadania de la crisi ambiental i les seues greus conseqüències.
 
Impulsat pels vicerectorats d'Estudiants i ocupabilitat, d'Infraestructures, i la coordinació de compromís social, igualtat i cooperació, el Pla, de caràcter transversal, prioritzarà accions per fer efectius els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides i que contribueixin alhora a la denúncia d'aquelles pràctiques que hi van en contra, explica la coordinadora de compromís social, igualtat i cooperació de la UdL, Núria Camps.  
 
En el disseny del Pla hi participa la comunitat universitària, tant personal docent i investigador (PDI), com personal d'administració i serveis (PAS) i estudiantat. De moment, ha tingut lloc una primera trobada dels seus impulsors amb universitaris interessats en participar-hi. N'han sorgit tres grups de treball, als quals encara s'hi poden incorporar nous membres.
 
Un primer grup, de sensibilització, s'ocuparà de conscienciar la comunitat universitària sobre els ODS i incidirà per introduir-los en la formació acadèmica de l'alumnat, del PAS i el PDI. Un altre, treballarà per incentivar i incorporar-los en projectes d'investigació; mentre que un tercer grup vetllarà perquè l'Agenda 2030 es desplegui amb mesures concretes en les polítiques internes de la Universitat, com podria ser la supressió dels plàstics a la UdL, etc.
 
D'altra banda, i amb motiu de les mobilitzacions mundials pel clima que tenen lloc aquests dies, la UdL se suma i convida a participar a la concentració i performance que tindrà lloc el proper divendres 27 de setembre a les 17.30h a la canalització del riu Segre organitzada per: Fridays for Future Lleida, Osmon, Serassuvoz.org, Ipcena, Trenca, Naturaleza rural, Plataforma Aturem la Incineradora a Juneda, Fundació Trenca i Greenpeace, amb el suport de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.
 
La UdL també s'ha adherit al manifest pel clima Des de Lleida amb solidaritat al món, promogut per aquestes mateixes entitats.
 

Notícies

Mostrant del 1 al 5 de 25 recursos

Activitats / Accions

Mostrant del 1 al 5 de 177 recursos