Projecte de la UdL i la Paeria de lluita contra la pobresa amb jovent voluntari

El programa Frisbee d'Aprenentatge i Servei Solidari es posa en marxa aquest curs

Download Pdf

L'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de la UdL, acull els dies 7 i 8 d'octubre una trobada i fira de bones pràctiques sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la infància amb la participació de representants de 20 ciutats d'arreu de l'estat. Lleida lidera, des de fa 4 anys, l'impuls de projectes específics de ciutat vinculats als ODS que comptin amb la participació i implicació dels infants i joves.

La Universitat de Lleida (UdL) i l'ajuntament de la ciutat posen en marxa aquest curs un programa d'Aprenentatge i Servei Solidari (ApSS) que té com a objectiu lluitar contra la pobresa a nivell local i global. El projecte Frisbee, ideat per jovent de sis centres educatius, es basa en el voluntariat i s'emmarca en la xarxa temàtica Els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) amb la implicació de la Infància liderada des de Lleida.

La xarxa s’ha reunit a la Fira de Bones Pràctiques sobre els ODS vinculats a la infància organitzada per la Paeria, amb la col·laboració de la UdL. En la trobada, que es tanca aquest divendres, han participat representants de 20 ciutats d'arreu de l'Estat com ara Barcelona, Gijón, Madrid, València, Vitoria-Gasteiz o Saragossa.

El director de la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, el professor Pere Enciso, ha destacat la importància de la reunió "per agafar idees i veure com impliquem la gent jove en tot el tema dels ODS de manera que prenguin consciència i empenyin els adults a què canviïn d'actituds i polítiques".

En aquest sentit, la regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, afegeix que "perquè els joves prenguin consciència de les fites que s'han d'aconseguir en els ODS, la millor manera és que s'impliquin i han de ser ells els que generin les propostes, s'hi engresquin i encomanin aquest interès entre els companys i companyes", com en el programa Frisbee.

Per a més informació es pot consultarla següent adreça web

 

Notícies

Mostrant del 1 al 5 de 25 recursos

Activitats / Accions

Mostrant del 1 al 5 de 177 recursos